Podcast and PhilCon Shedule

This just in!  Laura Haywood-Cory interviews Lee and Miller!  Here’s the link.  Please share it widely.

Lee and Miller PhilCon Schedule (be aware that this is our preliminary schedule, and that changes may be made:

FRIDAY

 


Don’t forget to visit our Patreon page for updates and advance access to unique Lee & Miller content! Help us reach our support goal so we can worry less and write more.
Visit the Lee & Miller Patreon page now


 

 

Fri 7:00 PM in Executive Suite 623 (1 hour)
READING: STEVE MILLER (1648)

SATURDAY

 Sat 12:00 PM in Autograph Table (1 hour)
AUTOGRAPH: SHARON LEE, STEVE MILLER (1678)

Sat 3:00 PM in Plaza III (Three) (1 hour)
“MUNDANE” SCIENCE FICTION (1593)
[Panelists: Gregory Frost (mod), Barbara Krasnoff, Allen Steele,
Margaret Riley, Steve Miller]
Science fiction can be set in the future without all of the
impossible tropes, such as time travel, faster than light travel,
psi powers and galactic empires.  What are some examples, and what
goes into creating it

Sat 4:00 PM in Plaza II (Two) (1 hour)
“DANGEROUS VISIONS” RE-EXAMINED (1541)
[Panelists: Tim W. Burke (mod), Edward Carmien, Tom Doyle, Jim
Freund, Steve Miller]
Taking another look at Harlan Ellison’s ground breaking anthology.
Did this change the field forever?  Or is it overrated

Sat 6:00 PM in Plaza III (Three) (1 hour)
ABOUT THE PHILIP K. DICK AWARD (1602)
[Panelists: Gary Feldbaum (mod), Tim Sullivan, Rock Robertson, Steve
Miller
, David Walton]
What is the Philip K. Dick Award, and what does it have to do with
Philadelphia area fandom?  How is it administered?  What are oame
famous works that have won?  What influence does it have in the
field

Sat 7:00 PM in Plaza III (Three) (1 hour)
BALONIUM, UNOBTAINIUM AND UPSIDASIUM (1530)
[Panelists: John Ashmead (mod), Darrell Schweitzer, John Monahan,
Sharon Lee]
From cavorite to kryptonite, science fiction fiction writers love to
add new elements to the periodic table.  How do you create
convincing imaginary substances and what do you do with them

Sat 8:00 PM in Plaza IV (Four) (1 hour)
EXPANDING A SHORT STORY INTO A NOVEL (1505)
[Panelists: Steve Miller (mod), Sharon Lee, Lawrence M. Schoen, Mike
McPhail]
How do you turn a short work into a longer work without just simply
padding.  What are proper ways to expand a story

Sat 9:00 PM in Plaza II (Two) (1 hour)
I WANNA BE A PUBLISHER! (1500)
[Panelists: Sally Wiener Grotta (mod), Brian Koscienski, Steve
Miller, Mike McPhail]
Some people want to go beyond just writing and editing books into
the world of publishing.  If you really do want to publish books,
what steps do you take?  What pitfalls must you avoid

 Sat 10:00 PM in Plaza III (Three) (1 hour)
CHARACTERS YOU CAN NOT STOP WRITING ABOUT (1603)
[Panelists: Peter Prellwitz (mod), Danielle Ackley-McPhail, David
Sklar, Sharon Lee]
There are characters or character types so popular that certain
writers can not stop writing about them even if they want to. Can
you name your favorite examples

 SUNDAY

 Sun 12:00 PM in Executive Suite 623 (1 hour)
READING: SHARON LEE (1662)

Sun 1:00 PM in Plaza II (Two) (1 hour)
IS THAT A “STORY”? (1611)
[Panelists: Darrell Schweitzer (mod), Jim Freund, David Sklar,
Sharon Lee]
Ever since the days of the “New Wave” we have had this argument.
What is a story?  Are there works published that are not stories

 Sun 2:00 PM in Crystal Ballroom Three (1 hour)
THE BUSINESS OF WRITING (1621)
[Panelists: Steve Miller (mod), D.H. Aire, Christine Norris, Alex
Lidell]
Everyone talks about the craft of writing, but what are some of the
hidden pitfalls from the business side of… well… the business?
From contract basics to handling taxes, published professionals will
talk about what you need to know, and what traps are out there for
the unwary.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *